ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ползата от ежедневното консумиране на салата..


Да консумирате салата ежедневно, може да бъде един от най-здравословните хранителни навици, твърдят експерти, цитирани от електронното издание Web.md.

Може да ядете салати от зеленчуци или плодове, а зелените салати присъстват в почти всяко меню в ресторантите. Може да приготвите зелена салата у дома само в рамките на 5 минути. Освен това имате възможността да я настроите по свой собствен вкус, за да включите плодовете и зеленчуците, които най-много обичате.

Ето и няколко съвета за това какви съставки да включите в салатата си. Включете фибри в нея. Салата, богата на фибри, може да понижи нивото на холестерола ви и предотвратява запека. Ако ядете често зелена салата, ще имате много по-високи нива на антиоксиданти в кръвта си, най-вече, ако салатата включва и необработени зеленчуци.

Антиоксидантите са вещества, които спомагат за защитата на организма от проблеми, причинени от свободните радикали. Изследователи са констатирали, че консумацията на плодове и зеленчуци намалява рисковете при много заболявания, по-специално риска от рак. Изследване на Държавния университет в Охайо посочва, че лицата, чиято хранителна диета е богата на плодове и зеленчуци, са по-малко предразположени от развитието на рак в зоната на главата и шията.

Храните, осигуряващи такъв вид защита за организма са грахът, зеленият фасул, чушките, доматите, морковите, ябълките, нектарините, прасковите, сливите, крушите. При положение че загубата на калории е основна ваша цел, може да замените някои храни с обикновени салати.

Храненето със зелена салата предполага редуцирането с най-малко 150 калории на дневната дажба и засища през остатъка от деня./livenews.bg

Няма коментари: