ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Лъчезар Иванов: Не може човек, който не си и е плащал здравните вноски, да отиде на курорт ..


София. Всеки български гражданин трябва да е съпричастен към проблемите на здравеопазването. Не може човек, който не си и е плащал вноските, да отиде на курорт например в Гърция или Турция. Това каза за Агенция „Фокус” председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Лъчезар Иванов в коментар на предложението на Министерството на здравеопазването за забрана на пътуванията в чужбина при неплатени здравни вноски.
В момента изготвяме Закона за здравното осигуряване и там ще бъде упоменато как да можем да имаме по-голяма събираемост на вноските, посочи той. Иванов обясни, че към днешна дата има над един милион българи, които не плащат здравни вноски и не се осигуряват. Това означава, че ако се наложи, те ползват средствата от хората, които съвестно внасят дължимото.
Трябва да се сложи точка на хората, които по някакъв начин се опитват да източват системата и да я нарушават. Имаме солидарен модел на здравно осигуряване, което означава, че всички трябва добросъвестно да си внасяме вноските, за да може здравеопазването да се финансира адекватно, заяви председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.
Веселина ЙОРДАНОВА/focus-news.net

Няма коментари: