ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Жаждата състарява..


Според много научни изследдвания предпоставка за красива и здрава кожа е оптималното й овлажняване. Съдържанието на вода в кожата трябва да е 10 – 12%. Ако нивата са по-ниски, то кожата ви е дехидратирана. На козметиката се падат важните задачи първо, да задоволява острата жажда на кожата, и второ, да задържа постигнатите стойности на влагата. Защото водните нива в кожата намалеят , са необходими минимум 2 седмици тя да се овлажни и регенерира по естествен път.

Когато кожата не е достатъчно хидртирана, хидролипидния й слой престава да функционира като естествена ефективна бариера срещу вредните влияния отвън. Това е причината за появяват преждевременните бръчки.Тя става суха и нееластична, с отслабени съпротивителни сили срещу стреса, мръсотията и UV лъчите.

Всички знаем колко от скъпоценната течност се намира в човешкия организъм, как животът на земята е невъзможен без нея и как сондите на НАСА търсиха именно вода на Марс. Всичко това не е случайно. Водата има отношение към целия ни живот, доброто състояние на организма ни и към красотата ни. На водата в тялото ни се приписват до 50% от теглото на възрастния индивид. В мускулите се съдържат повече течности, отколкото в мазнините, ето защо, колкото сте по-стройна, толкова повече вода има в тялото ви. Вода се открива в абсолютно всяка човешка клетка. Тя е средство за разтваряне и транспортиране на хранителните вещества и без нея не е възможно нито храненето, нито отделянето. Всички процеси на обмяна на веществата протичат във водна среда и, ако се сметне необходимото за тях количество жизненоважна течност в рамките на 1 човешки живот, то се равнява на 90000 км. водни пътища.

Морската вода например е лечебна, защото наподобява състава на човешката кръв. Съдържа основните минерали и микроелементи, които съдържат и човешките клетки: натриев хлорид, калий, магнезий, калций, желязо, йод, флуор, фосфор. Вложена в кремове за лице, морската вода гарантирано задържа влагата в кожата благодарение на хидрофилните си елементи. Като допълнение към успешната морска формула за красота, производителите използват екстракти от водорасли, които заглаждат кожата до съвършенство….

С други думи 2 молекули водород и 1 кислород – формулата на основата на живота, нейно величество водата. Тя е едно от най-ефикасните подмладяващи средства!

информация: dieti-otslabvane.com

Няма коментари: