ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Топи излишни килограми


Маска от диня придава копринен блясък на косите.

Необходими са ви 2-3 парчета добре узряла диня, които се почистват от семките и се правят на каша. Тя се нанася върху косата, завива се с найлон, а отгоре се поставя хавлиена кърпа. Държи се 20-30 минути и се отмива с шампоан само един път. Изплаква се много старателно...

Не забравяйте, че динята е цял склад с полезни вещества. Тя е богата на вода (до 92%) и бедна на калории (36 до 40 на 100 г.). Няколко резена от сладкия плод удовлетворяват нуждите на организма от магнезий и калий.
Пектинът в нея подпомага храносмилането. Богата е на фосфор, витамините С, В1 и В2, на селен, цинк, манган, бетакаротин и ликопен - все мощни природни антиоксиданти. Освен че снабдява организма с полезни вещества и витамини, динята го и прочиства - извежда от бъбреците соли и пясък, отмива токсините.

Използвана под формата на фрешове, плодова салата, десерти пък допринася за извайването на красива фигура. Това е плод, с който няма да си навлечете повече килограми, а ще се чувствате леки и свежи.

И накрая нещо любопитно: японците се прочуха с четвъртита диня и диня във формата на пирамида. Последен моден писък обаче е динята във форма на сърце. Уникалният плод е култивиран от японска семейна двойка. Продадени са около 20 броя, всеки от които струвал по 160 долара.

Няма коментари: