ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Лекуват полова немощ със Су-джок..


Нов метод за лечение на стрес и полова немощ ще прилагат в болница "Токуда". Той е със странното название Су-джок и при него не се налага да се използват лекарства.

Древната техника се е прилагала в Япония и Корея. Тя е подходяща при овладяване на хронична болка, различни неразположения, проблеми с бъбреците, с гръбначния стълб и ставите, безсъние, умора, стрес, наднормено тегло, еректилна дисфункция и др., обясни д-р Йорданка Ненкова, специалист по педиатрия, хомеопатия, фитотерапия.

Су-джок в буквален превод от корейски език означава "ръка-ходило" и се основава на принципа на съответствието в човешкото тяло. По дланите и стъпалата се намира система от точки, които отговарят за всички органи и участъци на тялото. Например: палецът съответства на шията и главата, показалецът и кутрето - на горните крайници, средният и безименният пръст - на долните крайници, а дланта и стъпалото - на торса. Дозираният натиск и стимулация върху точките по дланите и ходилата води до бързо лечебно и дълготрайно профилактично действие.

Специалистите ще прилагат и друга неинвазивна техника - рейки. Това е японска система за енергийно лечение, чиято цел е постигане на равновесие и хармония в организма, както и стимулиране на естествените оздравителни сили на човешкото тяло. Рейки изчиства тялото и го зарежда с нова енергия чрез въздействие на физическо, емоционално и духовно ниво.

Няма коментари: