ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ежедневната употреба на рибна киселина Омега-3 предпазва от сърдечни болести


Кардиолозите са убедени, че рибната киселина е безопасен и прост начин за профилактиката на сърдечни болести.

Съществуват много данни за ползата от рибната киселина Омега-3 за здравето. Сега американските учени доказаха, че веществата, съдържащи се в нея, не само позволяват да се предотвратят сърдечно-съдови заболявания при здрави хора, на съкращават броя на смъртните случаи при пациентите, оплакващи се от сърце.

Медиците от медицинския център Ochsner и Американския колеж по кардиология са убедени, че за ефективната защита на сърцето както на здрави, така и на болни хора е необходимо ежедневно да са консумира рибна киселина, която притежава съществени преимущества благодарение на влиянието на киселината Омега-3 върху сърдечните функции.

Изследователите са установили, че консумацията на рибна киселина спира развитието на сърдечно-съдовите разстройства и намалява вероятността от инфаркт до 30% Освен това, тя намалява риска от атеросклероза, сърдечни недостатъчност, аритмия, инфаркт и внезапна сърдечна смърт. Кардиолозите са убедени, че рибната киселина е безопасен и прост начин за профилактиката на сърдечни болести. Учените са открили, че основният активен компонент в рибната киселина, Омега-3, попада в мембраната на клетките, подобрява съдовия тонус, премахва плаките по съдовете и стабилизира кръвното налягане.

Нашият организъм не е в състояние да произвежда сам тези киселина, затова терапевтите препоръчват на здравите хора да приемат ежедневно по 500 мг рибна киселина, а на хората със сърдечни болести – от 800 до 1000 мг ежедневно. БГНЕС

Няма коментари: