ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Бебе оцеля, след като бе изтръгнато от утробата на майка си..


Осеммесечно момиченце оцеля, след като бе изтръгнато от утробата на зверски убитата си майка, съобщи Би Би Си. Мъртвото тяло на Дарлийн Хейнис бе открито преди два дни в апартамента й в Масачузетс, САЩ, след като хазяинът й се обадил в полицията, за да докладва за "ужасна миризма". Полицаите намалили убитата преди дни 23-годишна бременна в осмия месец жена увита в постелки, разпрана и с изтръгнато от утробата бебе, което липсвало.

Съдебномедицинската експертиза установила множество травми по главата на жертвата, но конкретната причина за смъртта не е още напълно изяснена, тъй като разпарянето може да е било post mortem. Експерти веднага прецениха, че изваденото насила бебе може да оцелее, ако за него бъдат положени медицински грижи, и полицията започна да търси детето.

То бе открито в Ню Хемпшир у жена, която е преследвана от властите, тъй като се е укривала от правосъдието. Според сержант Кери Хейзълхърст от Уорчестър момиченцето е здраво и ще оцелее.

Похитителката и възможна убийца на майката е 35-годишната Джуди Коури, която е била арестувана в приют в Плимът, Ню Хемпшир, след като администрацията я заподозряла и се обадила на полицията. Тя е излъгала персонала, че е майка на шестдневното дете. Според "Бостън глоуб" с нея е имало мъж, който също е арестуван. Той е подложен на разпити, но още не са му отправени обвинения.

Това не е първия ужасяващ случай от този тип в САЩ. Би Би Си припомни, че преди две години Лайза Монтгомъри уби бременната Боби Джо Стинит и изтръгна плода от утробата й. Недоизносеното момиченце и тогава оживя.

Няма коментари: