Британско проучване показва, че консумирането на морски продукти, богати на Омега-3 мастни киселини, може да подобрява настроението на депресираните жени по време на бременността, съобщи Ройтерс.
Учени от университета в Бристол са установили, че намаленият прием на Омега-3 от морски храни увеличава риска от депресивни симптоми при бременните.
Изследването, публикувано в Epidemiology journal, е обхванало 9960 бъдещи майки.
Тези, които са изключили рибата от менюто си, са били 50% по-застрашени от депресия през 32-та седмица от бременността.
На бъдещите майки се препоръчва да избягват някои видове морска храна заради съдържанието на живак, но пълното ограничаване води до депресивни състояния, които застрашават жената и бебето, допълват учените.
health.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар