ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Мъжете - свенливи като девойки..


Не само жените, но и мъжете се притесняват от външния си вид и се срамуват да се събличат на плажа, пише "Скай нюз". До този извод стигнали учени от Великобритания след направено от тях проучване.

В анкетата на Tescodiets.com участвали 2000 представители на силния пол. Близо 70 % от тях признават, че се срамуват да показват телата си на обществени места. Половината от анкетираните изпитват най-голямо неудобство заради доста големите си коремчетата. Един на всеки трима споделя, че търси начини да избегне почивките на плажа, защото се притеснява от външния си вид по бански.

За да прикрият телесните си дефекти, когато са море, мъжете носят дълги тениски, или се събличат само, когато са във водата.

Близо 75 % от участниците в допитването признават, че изпитват завист, когато видят мъже с атлетични тела да се разхождат без никакво притеснение по плажа.

Повече от една трета от канкетираните споделят, че най-много се тревожат за това как изглеждат в очите на дамите. Само 13 % се притесняват какво мислят за тях другите мъже.

Лятото неизменно е свързано с терзанията на жените как ще изглеждат по бански на плажа. Но както е видно от анкета мъжете имат същите тревоги, катогерични са учените.

Няма коментари: