ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Вредните храни,които ежедневно консумираме..


Готварската сол
Готварската сол е рафинирана и не съдържа почти никакви минерали, за разлика от морската. Нерафинираната морска сол съдържа 92 различни минерала Човешкото тяло се нуждае от баланс при приема на минерали. Ако получи прекалено голямо количество от даден минерал или група минерали се появяват проблеми (например високо кръвно налягане). Затова не прекалявайте и с морската сол, но я предпочитайте пред готварската.

Изкуствени подсладители
Промени в настроението, проблеми с краткотрайната памет, главоболие, проблеми с храносмилателния тракт, синузит, замайване, замъглено зрение, алергии, висока кръвна захар, наднормено тегло, вродени дефекти, рак, мозъчни тумори и диабет! По-добре изберете по-малкото зло, а именно захарта!

Маргарина
Отвсякъде се опитват да ни убедят, че маргарина е изключително здравословен, дори по-полезен от маслото. Всъщност маргаринът е направен от преработени мазнини, които определено не са най-полени за организма ни. Те повишават кръвната захар, което не е учудващо, тъй като са нещо неестествено, не са природен продукт. Просто не се отказвайте от маслото.

Растителното олио
Растителното олио променя състава и качествата си, когато е изложено на светлина и топлина. А олиото, което променя вкусовите и хранителните си качества не е полезно за организма. Това води до появата на сърдечни заболявания, висок холестерол и други здравословни проблеми. По-добре заложете на зехтина, кокосовото масло и бутера.

Соевото мляко
Всички смятат, че соевото мляко е здравословно Но това е още една заблуда! Всъщност е преработен, а следователно изкуствен продукт. Соята е полезна само, след като ферментира – например като соев сос. Като соево мляко не съдържа никакви полезни хранителни вещества. Заменете го с бадемово мляко или краве мляко

Салатен дресинг и майонеза Пълни с консерванти, изкуствени аромати и обработени мазнини, майонезата и салатения дресинг превръщат здравословната ви салата в нещо много вредно. Имайки предвид колко лесно можете да си направите и двете у дома ,няма смисъл да се тъпчете с вреди вещества, като давате и пари за тях. /Отслабване

Няма коментари: