ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Кучетата и котките ни лекуват

Домашните любимци, кучета и котки са известни с лечителските си способности. Любителите на кучета, които ги отглеждат в дома си нямат проблеми с кръвното налягане. Според една статистика, ако човек помилва кучето си, неговите мускули се отпускат, дишането става равномерно, а сърдечния ритъм се забавя.
Според лекарите хора, прекарали инфаркт оздравяват в 94% от случаите, ако имат домашен любимец – куче. Зачестяват случаите, когато дори при малки деца са измерени завишени стойности на кръвното налягане. При възрастните резките промени в стойностите на кръвното могат да им създадат редица проблеми от кардиологично естество.
Именно поради факта, че повишеното кръвно е бич за хората, то ако имате куче в дома си то може да предотврати сериозни здравословни проблеми. Кучетата влияят успокоително на своите стопани и семейството, дори успокояват такива, които страдат от стресови състояния и нервни разстройства.
Учените са установили един интересен факт, че кучето лекува чрез енергия, а котката цери чрез ултразвук и ток.
Кучетата излъчват изключително само положителна енергия и ако са компаньони на хора с различни психични проблеми им действат добре. Известно е, че тези домашни любимци усещат физическите промени в организма и предугаждат кризите ако са компаньони на епилептик. Известни са случаи, когато кучето усеща настъпващия пристъп, дори само носи лекарството на воя стопанин.
В слюнката на кучето се съдържа един фермент лизоцим, който има свойството да разруши обвивката на бактериите. Ако се чувствате прекалено уморен, един час сън до домашния любимец ще ви зареди с енергия и ще се събудите готов за нова работа.
Известен е факта, че котките лекуват чрез електрически импулси с много ниска честота. По време на галенето на котка, човек създава магнитни поле, тъй като нежните косъмчета се търкат едно в друго и се наелектризират. Това създава условие токът да убие микробите, да окаже благоприятно влияние върху възпаление или да заздрави увредени тъкани, както и да подобри кръвообръщението.
Терапия чрез галене на котка се използва при ставни проблеми и гинекологични болести. За котките е известно, че лекуват и чрез ултразвук. Това се получава, когато котката мърка и издава звуци с честота от 27 – 44 херца. Изключително благоприятства нервната система.
Мъркащите звуци на домашния любимец подобряват кръвообръщението в мозъка, намаляват кръвното налягане и успокояват сърдечната честота. Особено полезно за жените в менопауза е да имат котка, защото благоприятстват костната система, а както е известно в този етап от живота им костите изтъняват и стават много чупливи.
Източник: пик

Няма коментари: