ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Някои се лекуват с кравешка пикня, живи жаби и плъхове

В продължение на няколко хиляди години хората са били в непрекъснато търсене на методи на лечение, които биха им помогнали да бъдат здрави.
И независимо от развитието на съвременната медицина, нейните нетрадициони направления и досега се използват широко по всички краища на света. Някои от тях са толкова странни, че чак ни настръхват косите.
Но... оказва се, че за здравето си хората са способни на какво ли не. Впрочем вижте сами:

Делфинотерапия

Високочастотните звуци, които издават делфините, се смята, че стимулират невронното развитие на мозъка на плода, намиращ се в утробата на майката.

Лечение с пиявици

Използването на пиявици за медицински цели за кръвопускане започнало преди 2500 години.

Клиничните изследвания, направени за изучаване на бокоуспокояващите свойства на химическите същества, които проникват в организма при ухапване от пиявица, показват, че лечението с пиявици е ефективно при артрит.

Лечение с кал

Богатата на особени минерали медицинска кал от "Лагуната на чудесата" в Перу според мълвата лекува всякаква болест - от акнето до ревматизма...

В санаториум в град Аншан (Китай) с кал лекуват артрит.

Апитерапия

Апитерапията, или пчелоужилването, е метод на стратегическо вкарване на пчелното жило в тялото на човек. Методът е разработен в Китай като народно целително средство.

Оттогава той е станал популярен метод на алтернативата медицина за излекуване на много болести, включително подагра, ревматоиден артрит, синдром на хроничната умора... и др.

А също и за избавяне от ринит (възпаление на лигавицата на носа и носната кухина), както и от всевъзможни разстройства на слуха.

Лечение с рогата на животни вместо с вендузи

Мюсюлманско лечение с вендузи (кръвопускане по метода на Хиджама)

Лечениета «Hijama», съчетаващо в себе си използване на вендузи и кръвопускане, се счита за терапия, която е била описана още от пророка Мохамед.

Този метод се практикува в много ислямски страни за лечение на хронична болка, ревматизъм, екземи и други доста сериозни заболявания.

Смехотерапия

Този вид лечение, който е известен още като «смешна йога», се счита, че намалява стреса и увеличава енергията.

Методът е особено популярен в Индия, където е бил разработен от терапевта от Мумбай д-р Мадан Катария през 1995 година.

Лечение с кравешка пикня и оборски тор

В Индия се счита, че медикаментите, приготвени на основата на кравешките екскременти, могат да помогнат да се избавиш от такива болести, като рак, разстройство на нервната система и др.

На тази основа се приготвят всевъзможни козметични продукти, а също така - средства за дезинфекция и лечение на порезни рани.

Лечение с риба

Преди повече от 100 години индийското семейство Батини Гауд разработило собствена необикновена система за лечение на астма.

Тя включва поглъщане на сива риба, дълга 5-7 смкомбинирана с жълта тревна паста.

Тайната на тревната паста се предава от поколение на поколение и е известна само на членовете на семейството.

Ядене на живи жаби, плъхове и мишки

През 2007 г. новинарската агенция Beijing News съобщи, че 66-годишният Цзян Мушенг се хранел с живи жаби, плъхове и мишки в продължение на 40 години, за да бъде здрав.

Заравяне на долните части на тялото в горещ пясък

Клиниката, разположена в пустинята Сахара, в оазиса Сива в Египет, предлага традиционно лечение на ревматизъм.

Източник: topnews.ru

Няма коментари: