ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Диетата на Дюкан може да доведе до рак на гърдата и болести на сърдечносъдовата система

Вълшебната протеинова диета, станала хит сред много жени и в България, загуби битката в съда. Известният френски диетолог Пиер Дюкан, автор на въпросната диета, беше победен от колегата си Жан-Мишел Коен, който смята метода му за отслабване опасен за здравето, съобщи ВВС.

Коен, убеден противник на протеиновите диети, убеди съда, че диетите на Дюкан могат да доведат до рак на гърдата и различни болести на сърдечносъдовата система.

Съдът постанови Дюкан да изплати на опонента си 4300 долара.

Диетата на Дюкан, поне в първата си фаза, предвижда "атакуващ етап", в който се предизвиква ударна протеинова консумация - дисбаланс, който много диетолози считат за опасен.

Коен пък предлага много по-ненатоварващ отслабващ режим, с намален калориен прием в диапазона между 900 и 1600 калории дневно, като, разбира се, не се изключват и физически упражнения, особено полезни при смъкването на килограмите.

Нападките на Коен никак не се харесаха на Дюкан, и той, от своя страна, поиска обезщетение от опонента си за клевета на стойност 15 хиляди евро.

Колкото и критики да отнасе обаче – Диетата на Дюкан е вече световен феномен, благодарение на отличните резултати, които е дала при знаменитости като Кейт Мидълтън, Жизел Бюндхен, Дженифър Лопес и др.


Няма коментари: