ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Хотдогът е по-малко опасен от бекона и пилето на грил

Ако трябва да избирате между хотдог и пиле на грил, по-добре изберете първото. Американски медици от Университета на Канзас доказаха, че кренвиршите, а също така месните деликатеси съдържат по-малко количество канцерогенни съединения, отколкото останалите видове обработено месо.

Беконът, пилето на грил и най-вече пилешката кожа съдържат най-много съединения, които водят до рак. Лекарите са анализирали състава на готовите за консумация месни продукти, за да определят нивото в тях на хетероциклични амини или вещества под наименованието HCAs. Това са канцерогенни съединения, които се съдържат в пърженото месо и други продукти, приготвени на висока температура.

Хората, които консумират голямо количество месни продукти с HCAs, са застрашени от рак на стомаха, дебелото черво и млечните жлези. Добрата новина за любителите на месото е, че най-малко опасни канцерогени се съдържат в хотдога, докато беконът и пилето на грил съдържат всичките пет опасни типа HCAs.

Източник: Snews.bg

Няма коментари: