ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ако сте преуморени, сменете си чорапите!


Нуждаете се от повече енергия? Ето някои наистина изненадващи, без кофеин, начини за да ви се случи това:

1. Промяна на чорапи. Знам, странно, нали? Съветът е да се вземе един допълнителен чифт чорапи за работа и някъде около 15:00 часа, когато ви налегне преумора, свалете обувките и чорапите си и обуйте новия чифт. Ще бъдете изумени колко свежо ще се почувствате. Този трик е особено ползотворен в дните с много ходене.

2. Преосмисляне времето и мястото за работа. Ако сте склонни да работите през нощта, може мислите ви да се "ровят" в съня ви. Освен това експерти смятат, че хората, които работят прекалено близо до своите спални помещения, заспиват по-трудно. Причината? - Мозъците ви се "наводняват" с хормони на стреса.

3. Мирисане на някои цитрусови плодове. Последни изследвания показват, че етерични масла или лосиони с цитрусов аромат могат да увеличат бдителността. Така че смело си купувайте всякакви козметики, ухаещи на цитруси - така и работата ви ще се подобри.

4. Стой на пръстите на краката. Ако се чувствате сънливи на бюрото си, да се вслушаме в мнението на Кони Тайн, изпълнителен директор на "Купър уелнес програма" в Далас, който казва, че най-добрият начин да се събуди кръвоносната ви система е да се стои на пръсти. Естествено, на краката. Така кръвта по-добре транспортира питателния кислород и глюкозата в организма, а той се чувства... зареден.

Източник: По материали от amazingfacts

Няма коментари: