ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Мигрената си заминава с... лифтинг на веждите

Британката Пени Радклиф е първата пациентка, подложила се на операцията, която обикновено се прави с козметична цел за намаляване на бръчките

Лекари във Великобритания са открили уникално разрешение на проблема с мигрената – лифтинг на веждите, пише в. "Дейли мейл".

Британката Пени Радклиф е първата пациентка, подложила се на операцията, която обикновено се прави с козметична цел за намаляване на бръчките.

Хирургът е отстранил части от мускула на "мръщенето", известен като коругатор, над всяка вежда. Мигрените често са причинени от този мускул, който при свиването си може да притисне тригеминалния нерв.

"Този мускул прилича на еластична лента. Отрязахме малки части от него около нерва, за да понижим налягането", обяснява козметичният хирург д-р Джон Перейра.

Пени Радклиф е във възторг от резултата. "Чувствам се фантастично. Вече нямам главоболие и замайване. Върнах си живота и преливам от енергия", споделя тя.

Специалистите обаче предупреждават, че процедурата може да е ефективна само в случаите, когато мигрената е причинена от притискането на нерва от мускула на "мръщенето".

Източник: dnes.bg

Няма коментари: