ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Силното ръкостискане и бързата походка са признак за дълголетие

Силното ръкостискане, смятано обикновено за признак на увереност, показва също, че човекът ще живее дълго, установиха британски учени, анализирали резултатите от 33 изследвания за връзката между продължителността на живота и способността да се изпълняват обикновени физически задачи, съобщи БТА, позовавайки се на Прес асосиейшън.

Хората, които по-добре се справят с прости движения като хващане, ходене, ставане от стол, пазене на равновесие на един крак, живеят по-дълго, показват резултатите.
Тези, които ходят бавно, са по-застрашени от ранна смърт в сравнение със стъпващите енергично.
Изследванията са обхванали десетки хиляди мъже и жени по целия свят, като някои от тях са проследени 43 години. 14 от трудовете разглеждат значението на енергичното ръкостискане. Всички те установяват, че хората със силна ръка живеят по-дълго от тези със слаба. Повечето изследвания са направени с възрастни хора. Авторите на обобщението обаче, ръководени от д-р Рейчъл Купър, са убедени, че резултатите са валидни и за останалите хора, защото ежедневните жестове и движения са показателни за здравето и издръжливостта.
"Обикновени неинвазивни начини за оценка като тези могат да помогнат на лекарите да откриват хората, чието здраве може по-късно да се влоши. За тях би имало голяма полза, ако им се помогне да останат активни по-дълго" - каза д-р Рейчъл Купър.

actualno.com

Няма коментари: