ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Правилното хранене пази зрението


Остротата на зрението на човека зависи най-вече от състоянието на прозрачността на очите и състоянието на ретината, върху която се фокусира изображението. Помътняването на очната леща води до катаракта.

В нормално състояние очната леща е прозрачна, но с възрастта се уплътнява. При условия на идеални обменни процеси в организма лещата запазва своята прозрачност до дълбока старост. В противен случай тя започва да помътнява и зрението намалява.

Състоянието на стомаха, червата и кожата влияе на очните лещи

Всички обменни процеси зависят от начина ни на хранене. Пол Брег е казал: „Вие сте това, което ядете!”. Но никой не отделя необходимото внимание на тази зависимост. Ето защо в стадия на формирането на зародиша на клетъчно ниво очните лещи, кожата и червата се формират едновременно. Затова обменните процеси в тези наглед толкова различни органи са сходни и зависят много от нашето хранене.

Заболяванията на стомашно-чревния тракт заемат едно от водещите места. В САЩ 90% от лекарствата се отпускат за лечение на стомаха и червата, които се сравняват с корените на дървото. Какъвто е коренът, такова е и дървото. Кожата на човека се нарича огледало на червата, затова прегледът на кожата дава ценна информация за състоянието на вътрешните органи.

От чистотата на тези органи (стомаха и червата), от обменните процеси във всяка клетка, както и от правилното хранене зависи прозрачността на очните лещи.

snews.bg

Няма коментари: