ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Нервите - причина за всички болести?


Хората са казали, че мъдрият лекар лекува не болестта, а болния

Нашите болести не възникват сами по себе си. Те са свързани с душевния ни свят. И ако в него настъпи разногласие, тялото незабавно реагира. Съответствието между заболяванията на различни части от организма ни и нашите чувства и емоции изучава науката кинезиология.

Например главоболието възниква при чувството на страх, на прекалена и излишна самокритика, а също и при комплекс за малоценност. Ако страдате от хронична мигрена, то вашите страхове са свързани със секса.

Очните болести свидетелстват за това, че вие често изпадате в гняв. Успокойте се!

Болката в ушите показва, че не желаете да слушате и да чувате другите. От отит често страдат деца от семейства, където има постоянни скандали.

Ако изпитвате болезнени усещания в областта на носа, значи сте обидени за нещо и смятате, че никой не ви приема на сериозно.

Болките в гърба са сигнал за липса на любов и емоционална подкрепа.

Болестите на далака говорят за мрачно настроение, злоба, раздразнение и дори натрапчиви идеи.

Бъбречните заболявания се проявяват от скука и отрицателни емоции. Вие много обичате да критикувате себе си, страхувате се от неуспехите и реагирате болезнено на житейските трудности.

Болките в гърба говорят за липса на любов и емоционална подкрепа. Вие изпитвате чувство на вина, освен това се опасявате от финансови проблеми.

Болките в краката означават страх пред бъдещето.

Коликите или резките болезнени усещания във всяка част на тялото показват, че вие таите гняв, досада и раздразнение в душата си.

Сърбежът в една или друга област на тялото възниква поради угризения на съвестта, разкаяние за едни или други постъпки. А също и неосъществими желания.

Стомашните болки говорят за много силен страх.

Боли ви гърло? Вие със сигурност се страхувате да изкажете своето мнение, боите се да се изправите срещу тези, които са по-силни от вас.

Ако дълго време не можете да вземете някакво решение, ще ви заболят зъбите.

Сърдечните болести свидетелстват за силни преживявания, понякога за стрес или преумора.

Черният дроб страда, когато човек не може „да смели” обидата и не умее да потърси и намери хубавото в живота. Опитайте да простите на тези, които са ви обидили!

snews.bg

Няма коментари: