ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Половин ден в планината прави мъжа пак 18-годишен в леглото


Във възрастта между 40 и 70 години на мъжа все по-често му се налага да се справя с притеснително появяващите се признаци на еректилна дисфункция.

Процентът на „можещите“ мъже в този период пада драстично от 60 до 30 на сто. След четиридесетте се появяват и проблеми с уринирането. Отслабването на струята при уриниране се дължи на последствията от отслабналата мускулатура на пикочния мехур и в много случаи на увеличение на простатната жлеза, което влияе и на сексуалния живот и потентността.

След 40-те мъжете имат опасения и се страхуват от промени в размера и формата на външните полови органи, които много по-често са основната причина за отказа им от сексуални преживявания. Пенисът се променя, като главичката му губи лилавия си оттенък, в резултат на забавения кръвопоток. Кръвооросяването намалява в резултат на повишеното тегло. След 40-те мъжете започват да натрупват мастни тъкани в ниската част на корема, което от своя страна води до известни промени, свързани с размера на пениса. В действителност обаче натрупването на голямо количество мастни тъкани около пубисната кост само визуално „скъсява“ дължината на органа. Понякога това е силен аргумент пациенти с наднормено тегло да се мотивират да отслабнат. „Козметичният” аргумент в случая обаче укрепва общо здравето им, като съдейства за намаляване на лошия холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания. В действителност намаляването на дължината и дебелината на пениса е незначително. Например при дължина от 15 см през тридесетте години, на 60-70 години може да се очаква намаляване до дължината до 13-14 см. Останалото е зрителна измама. Размерът му се повлиява от наличието на мастни субстанции (плаки) в малките кръвоносни съдове на половия орган и тяхното бавно отстраняване от кръвопотока.

Наличието на мастни клетки забавя кръвообращението и рефлектира на кръвооросяването. Тези причини водят и до развитието на атеросклероза, при което се образуват уплътнения в коронарните съдове – идеалното условие за поява на сърдечни атаки.

Така че добрата профилактика срещу атеросклероза удължаване и активния сексуален живот.За постигането му не е необходимо човек да се изтезава от сутрин до вечер във фитнес залата. Достатъчно е да влиза в нея два часа седмично. Половин ден разходка в планината повишава половата активност средно с 20 на сто. Плуването и футболът на открито имат същия ефект. Ограничаването на мазните храни, пърженото и твърде осолените и с люти подправки ястия също не са за препоръчване, ако искате да сте като 18-годишен в леглото.
Д-р Димитър Иванов, нефролог/в-к Монитор

Няма коментари: