ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Как да развием интелекта си?


Не напразно бабите казват: „Повече сън, по-дълъг живот“. Освен всички други блага, които носи на организма, сънят помага да развием и интелекта си. Достатъчно е един час следобеден сън, за да освободите място за нови данни в мозъка.

Лишението от следобеден сън, а още повече и от редовния пълноценен сън през нощта, не може да донесе на хората „здравия разум“, от който се нуждаят, за да вземат правилното решение за важен въпрос в работата или в личния живот.

Ученит от Кембрийдж откриха как да запазим мозъка активен и работоспособен въпреки напредналата възраст, Окосена-тревапри това без да използваме специални хапчета за това. Според тях тичането веднъж седмично е достатъчно да стимулира мозъка. Така се формират хиляди нови клетки в частта на мозъка, която отговаря за събирането на спомени, тоест за по-бързото запомняне.

Някои храни като спанакът и броколите са с изключително добро действие върху мозъка. Правят го силен, а паметта устойчива дори в напреднала възраст. Ако нямате проблеми с килограмите, приемът на витамин D, който се намира в мазната риба, повишава активността на мозъка до старини.

следобеден-сън

Отделяйте повече време за почивка

Няма коментари: