ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Сандвичите заплашват сигурността на САЩ ..

bigmacНарастващият брой на млади американци с наднормено тегло може да застраши бъдещето на американската армия, информира БГНЕС.

Това предупредиха двама генерали от запаса, предаде Би Би Си. Повече от една четвърт от младите американци в момента са твърде пълни, за да се сражават, казват те.

В публикация в Washington Post бившите командващи заявяват, че проблемът изважда от строя повече потенциални наборници от всеки друг медицински фактор. Генералите искат Американският Конгрес да въведе закони, които да осигурят на децата по-добра храна в училищата, с по-малко съдържание на захар, сол и тлъстини.

Джон Шаликашвили и Хю Шелтън, и двамата бивши началник-щаб на въоръжените сили на САЩ пишат: "Нивата на наднормена пълнота заплашват общото здраве на Америка и бъдещата сила на нашата армия".

"Смятаме проблема толкова сериозен от гледна точка на националната сигурност, че към нас се присъединиха над 130 други пенсионирани генерали, адмирали и висши военни офицери в призива Конгресът да приеме нов закон за храната на децата", добавят командващите.

Според най-нови данни, затлъстяването при възрастните американци се е увеличило в 23 от 50-те щата на САЩ.

Няма коментари: