ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Koи части на тялото ви страдат най-силно през пролетта

body_artВсичко в нашия организъм се нуждае от специално внимание. С идването на пролетта би било хубаво да се притечем на помощ на тези части от тялото ни, които най-трудно или най-силно са понесли есенно-зимния стрес. А те са:

Нерви

През есента и зимата нашата нервна система търпи допълнителен стрес от липсата на слънчева светлина и недостиг на движение. Изтощена и без това, през пролетта върху нея започва да влияе и авитаминозата. Резултатът е познат като пролетна умора.

Какво съветват лекарите?

Промяна и разнообразие. Например намерете си уютно ъгълче в офиса и всеки ден си организирайте пауза за кафе. Включете нещо ново и приятно в навиците си, отидете на масаж и лека полека- започнете да се движите повече.

Очи

Възползвайте се от свежите продукти на сезона, за да се справите с пролетния недостиг на витамините А, С и Е, докато очите ви се адаптират от по-тъмните зимни към по-светлите пролетни дни.

Кожа

За дамите настъпва момента да сменят кремовете си с по-леки и с по-висок SPF, както и да се занимаят с почистване на мъртвите клетки, за да подготвят кожата си за предстоящите слънчеви лъчи.

Имунна система

През зимата организмът ви се лишава най-силно от витамин D, изработван от организма под влияние на слънчевите лъчи. Така че ежедневна 15-20 минутна разходка в съчетание с пресни плодове и зеленчуци ще ви помогне да се справите с авитаминозата.

Репродуктивна система

Една от най-лошите пролетни шеги е, че точно през сезона на любовта при мъжете половото желание се повишава, а при жените се понижава. Общото тонизиране на организма със спорт обаче бързо може да възстанови и любовните пориви при дамите.


ЗДРАВЕ НЮЗ

Няма коментари: