ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

И вие ли страдате от Синдромa на компютърния стрес? ..

hhhhЗабиващите компютри, бавното зареждане и агонията на техническата поддръжка докарва Синдром на компютърния стрес на хората от дигиталната ера, твърди изследване онлайн.

"Днешните зависими от дигиталните технологии потребители са все по-натоварени и раздразнителни от технически пропуски и проблеми в ежедневния им живот", се казва в изследване на комуникационната индустрия, наречено "Борба със Синдрома на компютърния стрес". Докладът посочва като източник на проблемите на хората "смущаващи, сложни компютри и устройства, технически проблеми, вируси и дългото чакане за решаване на компютърни проблеми", съобщава БГНЕС.

Откритията се базират на изследване на над 1000 души в Северна Америка, което е имало за цел да се установи как потребителите да останат щастливи в силно конкурентния комуникационен сектор.

"Реалността е, че множество продължителни проблеми притесняват повечето компютърни потребители, като създават ненужни опасения и притеснения", разкрива изследването. "Зависещите от дигиталните технологии потребители са недоволни и фрустрирани от настоящето положение на свързания с компютрите стрес, и очевидно търсят по-добър начин за справяне с него и за намаляването му".

94% от изследваните са казали, че зависят от компютрите в личния си живот. Близо две трети от потребителите на компютри са имали нужда от техническа помощ или са изпитали Синдром на компютърния стрес през изминалата година.

"Понеже са важни за нас, компютрите са нож с две остриета", казва Мъри Фейнголд, американски лекар, който е дал името на Синдрома на компютърния стрес. "Когато функционират правилно, е чудесно. Но когато нещо се обърка, незабавно се паникьосваме - това наричам Синдром на компютърния стрес".

Изследването подчертава важността високотехнологичните инструменти да се направят по-малко досадни, а фирмите да започнат да отделят повече внимание на това, как да защитят нервите на потребителите си.

zdrave.bg

Няма коментари: