
Хлябът допринася за по-добрия хранителен баланс, осигурявайки значителна част от въглехидратите, фибри, растителни мазнини, минерали и витамини, необходими на организма, категорични са учените. Аминокиселините, съдържащи се в зърнестата храна, са необходими на организма за изграждане на собствени белтъчини. Хлебните изделия съдържат и витамини от група В, които са от изключителна важност за работата на мозъка и нервната система, както и за доброто състояние на кожата и лигавиците. Широко разпространената заблуда, че хлябът е враг на фигурата ни, е основната причина първо той да бъде изключен при диета. Специалистите обаче са категорични, че редуцирането на въглехидратите и протеините може да има краткотраен ефект. В дългосрочен план обаче идеалното тегло се крие във високо въглехидратна, но бедна на мазнини диета.




Няма коментари:
Публикуване на коментар