ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Пациенти готвят протести, уморени от люшкането на думичката "ще"


Ако нещата не се променят, пациентите ще излязат на улицата. Крайно време е да ни чуят и да се съобразят с нашите искания. Това обявиха вчера от Националната асоциация на децата с диабет, Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания и Центъра за защита правата в здравеопазването.

Протестът ще стане факт, ако законът за лекарствените средства в хуманната медицина влезе в пленарна зала в сегашния си вид. Не искаме да излизаме на площадите, това е крайна мярка, но пациентите са подложени на психически натиск, което не е добре за тяхното здраве, коментираха представителите на пациентските организации.

Според тях и пациентите, и лекарите са се уморили от денонощното “люшкане” в пространството на думичката “ще”. Здравната каса трябва да продължи да поема лекарствата за пациентите с хронични заболявания. Необходимо е да се отблокира резервът на НЗОК. Основната ни цел е да спасим това, което вече сме постигнали, коментира Теодора Захариева, председател на федерация “Българки пациентски форум”.

Няма коментари: