ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Редовният секс пази простатата


Доброкачественото нарастване на простатната жлеза е най-разпространеното заболяване при мъжете. Засегнат е почти всеки втори мъж над 50 г. Все още не е известно защо това се случва с напредване на възрастта, но се смята, че причината е хормоналният фактор. Обикновено жлезата има форма и големина на кестен и тежи около 20 грама, при нарастване може да стане колкото портокал.

Вие сами можете да сторите немалко, за да поддържате простатата си в добро здраве. Един от най-честите съвети е: правете повече секс. Обърнете внимание на ранните сигнали на тялото: трудностите при започване на уриниране или неотложните позиви са сигнал за консултация със специалист. След 45-годишна възраст веднъж в годината ходете на профилактичен преглед. Тези изследвания са безболезнени.

Хормоналните лекарствени средства, освен недостатъчно ефективни, се оказаха и далеч не безопасни. Антибиотиците, които временно повлияват някои простатити, създават устойчиви на самите себе си колонии от микроорганизми, а и увреждат полезната бактериална флора. Хирургията помага за възстановяването на урннния поток, но не и за цялостното оздравяване на пикочо-половата система, затова на помощ идват лекарствата, при които изборът е богат, но най-добре е да се посъветвате с лекар.
http://www.lekar.bg

Няма коментари: