ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

И характерът определя доколко другите ще ви харесват..

И характерът определя доколко другите ще ви харесват

здраве.bg
Първото мнение може да е съвсем различно от окончателното отношение на околните.
Чертите на нашия характер значително влияят на привлекателността на човека в очите на обкръжаващите го, смятат психолози.
Мъжете и жените, притежаващи положителни качества (честност, отзивчивост) изглеждат по-привлекателни, а хората с недостатъци (грубост, злоба) – по-малко привлекателни, показват резултатите от изследване на американски учени, цитирани от Ройтерс.
Участниците в изследването, на които са били показани фотографии на непознати лица от противоположния пол, са оценявали външната привлекателност преди и след описание на техните характери, а след това са заявявали своето желание да се срещат или дружат с тези хора.
Оказва се, че информацията за характерите значително влияе на възприемането на фотографиите.
“Ако човекът има положителен характер, тогава той е подходящ за близки отношения от всякакъв вид”, обяснява авторът на изследването Гари Леуандовски (Gary W. Lewandovski). “Положителният човек е подходящ за приятел, а следователно и за романтичен партньор и тогава той изглежда по-привлекателен”.
Резултатите от експеримента показват, че първоначалното мнение за външността на хората в крайна сметка слабо влияе на окончателното мнение.
И други изследвания, посветени на тази тема, доказват, че с времето мнението за привлекателността на човека може да се променя в зависимост от неговите положителни или отрицателни качества, които се изявяват в общуването с другите.
zdrave.bg

Няма коментари: