ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Защо жените по-често страдат от венерически заболявания ..

Заболяванията, предавани по полов път, от които най-често страдат жените, не застрашават пряко живота. Те са доста широко разпространени, а битуващото сред много хора дори и днес мнение, че са "срамни болести" ги превръща в често пренебрегвани като симптоми и нежелани за обсъждане.


При мъжете със заболявания на пикочно-половата система симптоми на венерическите заболявания могат изобщо да липсват или да се проявят с голямо закъснение.
За разлика от това при жените те са проявяват почти веднага и то в лесно забележими форми. Това се дължи на няколко причини:
• пикочно-половите органи на жените са силно снабдени с кръв. Кръвообращението при жените е по-бързо и интензивно, отколкото при мъжете. Затова причинителите на заболяванията, пренасяйки се заедно с кръвта, веднага оказват влияние на здравето на жената.
• микрофлората на влагалището е деликатно устроена. В нея присъства баланс на т.нар. "добри" и "лоши" бактерии и всяко дори и незначително отклонение в посока на "лошите" води до заболявания. Нахлуването на чужда микрофлора внася приток от чужди бактерии - и "лоши" и "добри", а това нарушава равновесието на микрофлората.
• организмът на жената е по-лесно податлив и на най-малките заплахи отвън: от баналното преохлаждане до общото отслабване на имунитета.
По отношение на първата причина не може да се направи нищо.
С втората можем да се справим, ако спазваме определени правила:

    съблюдаване на изискванията за безопасен секс, правилата за личната хигиена, избягването на случайни връзки, своевременната обработка на половите органи с медикаментозни средства след полов акт и т.н.


Влагалището на жената притежава забележителното свойство да се прочиства самостоятелно, да постига баланс и да установява равновесие в своята микрофлора. Но не бива в никой случай да се разчита само на това.
Начините за преодоляване на третата причина са:

    укрепване на имунитета, здравословно хранене, физическа активност, чист въздух,

• слънчеви бани

    добро настроение.

Т.е. казано накратко - с всичко това, което е свързано с цялостната грижа за здравето и здравословния начин на живот.
Пикочно-половите заболявания са често срещани при жените. Предпазването от тези болести и тяхното своевременно диагностициране, а след това и професионално лечение, са наистина необходимо условие за доброто здраве на всяка жена.

здраве.bg

Няма коментари: