ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Министър Нанев да подкрепи лекарите, настоява д-р Цветан Райчинов

zdrave.net

„Този проект за закон е сбъркан още като заглавие. Това трябва да е проект на закон за бюджета за здравеопазване. В него остава да се направи една-единствена промяна – че здравната вноска не е осигурителна вноска, а е вид данък”. Така изпълняващият длъжността председател на БЛС д-р Цветан Райчинов коментира пред Zdrave.net проекта за промени в Закона за здравното осигуряване, който беше внесен миналата седмица в Народното събрание. Според него проектът отстранява от участие както Лекарския съюз, така и здравната каса и самото здравно министерство, и прехвърля вземането на решения към Министерски съвет и конкретно към финансовия министър.

„Сегашният министър само допреди два месеца беше председател на БЛС и ясно и категорично заяви исканията, които ние имаме в момента. Нашето желание е по същия начин и в ролята си на министър, ясно и категорично да заяви същото, което е искал преди два месеца”, каза още д-р Райчинов.

Повече за законопроекта и неприемливите текстове в него от гледна точка на лекарите, за предстоящия събор на БЛС, за строежа на Дома на лекаря и одитния доклад на предишното ръководство на съсловната организация четете в интервюто с д-р Цветан Райчинов в рубриката ни „Гост на Zdrave.net”.

Няма коментари: