ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Как да се справим с акнето в домашни условия..


Има няколко начина за третиране на акнето. Съществуват кожни клиники, които са фокусирани върху справянето с този проблем, и като цяло може да се каже, че биха могли да свършат много добра работа. Но все пак това ще изисква да отделите доста средства – особено акнето е в тежка форма.

Ако искате да се опитате и да избегнете високите цени за третиране на този проблем в клиниките, по-долу ви предлагаме няколко варианта, които можете да изпробвате в домашни условия. Възможно е част от тях вече да познавате. Но дори впечатленията ви да са отрицателни, може би това че не са проработили се дължи не на самите тях, а на неправилното им прилагане.

Преди да започнете да лекувате акнето, както и при всяко заболяване, трябва да откриете причините, които го предизвикват – само така може да го излекувате трайно.
Няколко съвета, които със сигурност ще помогнат:

Почиствайте редовно лицето си
Основните причини за появата на акне са прекаленото омазняване на косата и нейното замърсяване. Те се проявяват по кожата под формата на акне. За да премахнете последствията от тях, е необходимо всекидневно почистване на кожата – мийте редовно лицето си с мек сапун, особено когато сте изложени на повече прах.
Използването на почистващи лосиони и адстрингентни продукти също ще помогне за отстраняването на мръсотията - тя не може напълно да се отстрани само със сапун. Тези продукти съдържат и съставки, които допринасят за по-бързото изсъхване на пъпките. Така те помагат за възстановяването на кожата. Може да правите такава процедура всяка вечер преди да си легнете и със сигурност много скоро ще забележите промяната.

Никога не стискайте пъпките

В противен случай увеличавате риска от инфекция, защото пипането и изстискването ще изложи кожата на бактериите, които се намират по ръцете ви. Тъй като пъпката има разширени пори, особено след спукване бактериите лесно могат да навлязат в кожата.
Това със сигурност ще доведе до възпаление и подуване на мястото. Най-добре...

Няма коментари: