ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Паника в училищата със свинския грип..

Повечето деца си останаха вкъщи, други играят футбол с маски
ГЕОРГИ АНГЕЛОВ
СНИМКА КАТЕРИНА ТИТОВА

Страхът се пренесе в училищния двор.



Половината ученици от 47-о училище "Христо Г. Данов" в София си останаха вкъщи от страх да не се заразят със свински грип като 16-годишната им съученичка.

В двора на 127-о, където също има болен ученик, децата тичаха със санитарни маски на лицето. По-големите, пак с маски, играеха футбол. "Обстановката е спокойна, няма проблеми с учебния процес. Часовете вървят нормално", заяви директорът на 47-о училище Вилхелм Новачков. "Горе-долу ни е страх", така полу на шега, полу сериозно се опитаха да обобщят настроенията в училището седмокласничките Анелия Захариева и приятелката й Елизабет.

Доста от
родителите са разтревожени

не скри директорът Новачков. От РИОКОЗ г о уверили, че няма нищо страшно и затова няма да вземат поголовно секрети от учениците за изследване. За успокоение на учителите ръководството на училището им е купило ваксини срещу сезонния грип. Болното момиче се лекува вкъщи, ще се върне на училище до дни.

Паниката от свинския грип в 127-о училище е не само в класните стаи, но и на двора. Въпреки бодрите заявления на десетокласниците, че никой в училището не се страхува от коварния вирус, няколко ученици от началните класове ритаха футбол с маски.

Пикът на страха

там бил в понеделник, когато научили, че един от съучениците им се е лекувал от свински грип.

Най-вероятно общият брой на заболелите от новия пандемичен грип в страната е няколко стотин, съобщи академик Ангел Гълъбов - директор на Института по микробиология при БАН. При много от случаите има само носна секреция, леко повишена температура и главобол и хората преживяват заболяването накрак, обясни Гълъбов.
.

Няма коментари: