ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Ниското самочувствие води до напълняване..


Децата с ниско самочувствие има по-голям шанс да напълнеят като възрастни, сочат изводите на екип от изследователи от Кралския колеж в Лондон, цитирани от БиБиСи.

Проучването, в което участват 6 500 души, е установило, че 10-годишните деца с ниско самочувствие имат тенденция към напълняване, след като пораснат. Според изследователите това е особено валидно при момичетата.

Експерт в областта заяви, че резултатите подчертават, че ранната намеса е ключова за справяне с напълняването. Теглото и ръстът на децата е бил измерен при деца на 10-годишна възраст, а те са докладвали за развитието си, когато станали на 30. Тяхното емоционално състояние също е било отбелязано, посочват изследователите в списание BMC Medicine.

Децата с по-ниско самочувствие, тези, които чувстват, че по-малко контролират живота си и онези, които се тревожат повече, са били по-склонни към напълняване в следващите 20 години от живота си, сочат резултатите от проучването. Професор Дейвид Колиър, ръководещ проучването, заяви: “Това, което е новост за това проучване е, че напълняването се смяташе за медицинско разстройство на диаболизма, а това, което установихме е, че емоционалните проблеми са рисков фактор за развитието на този проблем.

Това не важи за хората с дълбоки психологически проблеми, тревожността и ниското самочувствие бяха в рамките на нормалните стойности”.

информация: dnesplus.bg

Няма коментари: