ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Няколко тайни за стегнат бюст


Ако спазвате всекидневно няколко изпитани стратегии – от избор на храна до някои специфични козметични решения, ще запазите формата, свежестта и тонуса на най-чувствителната част на тялото

50% от жените са убедени, че красивият и стегнат бюст улеснява общуването и повдига самочувствието им. Тези данни, получени в резултат на проучване в Италия, се потвърждават от 25-те хиляди италианки, които всяка година търсят услугите на пластичния хирург, за да си подарят нов бюст. Макар и на пръв поглед да изглежда голяма, тази цифра е такава само привидно, защото само 1 от всеки 100 жени, които искат да разкрасят деколтето си, прибягват до пластична хирургия. Оказва се, че скалпелът не е единственото решение – няколко простички превантивни всекидневни грижи също могат да свършат много добра работа. Особено когато към внимателно подбраната храна и програма от упражнения се прибави и прилагането на козметични формули, които не само ще предотвратят отпускането, но ще придадат на бюста ви формата и размера, за които мечтаете.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ЗА СТЕГНАТ БЮСТ

Заради анатомичната си структура женският бюст е една от най-деликатните части от женското тяло. Тази зона действително е подложена на различни промени, в резултат на което с течение на времето може да изгуби хармоничния си профил. Затова е важно да предприемете нещо, с което да забавите този процес. Някои полезни навици ще ви помогнат в това направление. Като например да избягвате продължителни топли бани, които е добре да завършват с тонизиращ студен душ. Добре е също да не спите по корем, особено ако имате по-голям бюст. Важно условие е и носенето на подходящ сутиен – той трябва да поддържа, без да стяга и да оставя белези върху гърдите. От особено голямо значение е изборът на сутиен за спорт – гърдите се люлеят и с времето микротравмите подлагат на изпитание поддържащите ги връзки. Ако тичате , практикувате аеробика или друг вид динамичен спорт, трябва да носите специален модел сутиен, който да придържа тази част от тялото и да я пази от предизвикващите травми движения.

ФОКУС ВЪРХУ ДЕКОЛТЕТО

Подобно на бюста то показва белезите от отминаващото време. Вина за това имат главно UV-лъчите, които в тази свръхизложена на влиянието им зона предизвикват отрано появата на тъмни петна. Добре е да се научите редовно да използвате продукти с подходящ слънце защитен филтър. През зимата за тази цел можете да използвате крема си за лице, но през лятото дори когато не се излагате на преките лъчи на слънцето, трябва да използвате специален продукт с висок защитен филтър. Ако сте с по-бяла кожа, ще трябва да го нанасяте сутрин и още веднъж през деня, в случай че сте с голямо деколте или ви се налага да бъдете на открито по-дълго време.

ЕФЕКТЪТ ЙО-ЙО

Внимавайте с резките промени в теглото – това е основната причина бюстът да губи тонуса си и да се отпуска, твърдят специалистите по хранене. Превенцията е да бъдат избегнати резките и чести промени в килограмите и осигуряването на правилен прием на протеини, калций и витамини, които спомагат за регенерирането на поддържащите тъкани. Много полезна е консумацията на соя, храна богата на естествени фитоестрогени, които запазват тургура на кожата. Препоръчва се и приемането на фитотерапевтични препарати под формата на отвари /магданоз, копър, хмел/

Няма коментари: