ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Как да не се пречупим при диета


Модата сред диетите е наистина безжалостна. Тя твърдо диктува своите правила за привлекателност, които трябва да признаем са доста по-демократични при мъжете. Критериите за женската красота са твърде високи и изискват (твърде) големи жертви: и физически, и психологични.

Решаваме да започнем диета и веднага у нас възниква потребността постоянно да си хапваме по нещо. И то най-често именно това, което планът на диетата забранява.

Но има няколко хитрини, които ще ни помогнат да се овладеем. Дори да ви се сторят на пръв поглед смешни, в крайна сметка истинският смисъл на лишенията е не просто да свалим килограми, но и да задържим новото тегло.

1. Да ви е сладко!

Именно сега през есента човек може най-лесно да излъже своята психологична зависимост и да яде колкото си иска. Но само един определен продукт – диня. Динята практически се състои от вода и затова не оставя никакви “следи” по бедрата и корема. Тя напълва стомаха и създава илюзията за засищане. И главното – удовлетворява психичната ни потребност от храна.
Динята способства и за прочистването на стомаха. Но все пак трябва да се внимава, тъй като динените диети могат да се отразят зле на стомаха. Човек се чувства сит, но организмът все още не е получил необходимите му хранителни вещества. Затова трябва да има и поне едно пълноценно хранене за деня.

2. Намерете си стимул!

Всяка дейност става по-ефективна, ако човек е наясно защо я извършва. Определете си конкретна цел при отслабването. Отворете гардероба и намерете любима дреха, която отдавна не сте в състояние да облечете. Например старите любими дънки. Облечете ги – сигурно няма да успеете да ги закопчаете… Свалете ги! Повтаряйте това поне веднъж на два дни или веднъж седмично – в зависимост от диетата, която сте си избрали. Постепенно дънките ще започват да ви стават, т.е. ще придобивате увереност, че това, което правите, не е лишено от смисъл.

3. Включете в действие хазарта!

Ако смятате, че ще ви бъде по-лесно да пазите диета едновременно с някой приятел, грешите. При съвместното отслабване шансовете за провал са два пъти по-големи. Ако единият от вас не издържи и другият най-вероятно ще сметна, че не може да се справи докрай с това изпитание.

Всеки човек е повече или по-малко хазартен. Затова – обзаложете се например за конкретно количество килограми, които ще свалите и определете времето за това. Духът на съперничеството създава правилната нагласа. Можете да си измислите и някакво своеобразно наказание, за този, който не успее да изпълни договорката.

Информация: zdrave.bg

Няма коментари: