ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Грипът дойде, близо 2000 болни за седмица..

Снимка: МОНИТОР

Ваксината срещу сезонния грип скоро ще бъде на пазара.

Сезонният грип вече дойде, 1759 случая с хрема, висока температура, болки в ставите и втрисания са лекували джипитата за седмица, показват данни на Министерството на здравеопазването.

Броят на остри заразни заболявания рязко се е увеличил. През изминалите седем дни са регистрирани общо 2669 случая на остри срещу 2297 за предходната седмица.

Към момент в страната са регистрирани общо 68 положителни резултати за новия грипен вирус подтип А (Н1N1), получил популярност повече като свински.

През изминалата седмица са доказани два нови случая - мъж на 25 години от София е прихванал заразата след общуване с болен чужденец. На 6 септември нашенецът вдигнал висока температура, получил суха кашлица, мускулни и ставни болки, започнал да повръща. След консултация с инфекционист е взет материал за изследване. Пациентът не е приеман в болница, лекуван е вкъщи.

Друг 26-годишен столичанин също е прихванал вируса на свинския грип след контакти с чужди граждани. Той също е лекуван вкъщи.

Взрив на варицела избухна в дома за деца с умствена изостаналост в село Сладък кладенец, Старозагорско. Децата са на възраст от 6 до 11 години.

Няма коментари: