ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Здравният министър почна с уволненията, първи е д-р Баташки..


Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев е освободил от длъжност директора на университетската болница "Свети Георги" в Пловдив доцент д-р Илия Баташки.

Министър Нанев освободи и досегашния съвет на директорите на здравното заведение в състав доц. д-р Илия Баташки, доц. д-р Федя Николов, доц. д-р Георги Сафев и доц. Асен Атанасов.Ръководството на болницата е поверено на доцент Божидар Хаджиев. Д-р Хаджиев е ръководител на Първа хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" и беше общински съветник от ГЕРБ.

До решението на министъра се стигна след като беше установено, че от началото на годината дълговете на болниците са се увеличили с 10 на сто и вече се равняват на 280 хиляди лева. Силно са нараснали и просрочените задължения. Към 30 юни те са се увеличили с 64% спрямо 31 декември 2008 г.

Налагането на финансова дисциплина в сектора на здравеопазването ще е сред водещите приоритети на екипа, ръководен от д-р Нанев. Основни цели ще са подобряването на детското здравеопазване и укрепването на системата за спешна помощ, напомня Екип Нюз.

Няма коментари: