ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Вредно е за здравето да се става рано..


Изследването, проведено от учени от няколко университета и клиники на японския град Киото, установи връзката между времето на събуждането и състоянието на сърдечносъдовата система на човека.

«Изглежда, че като става още по тъмно за да отде на работа или за да прави гимнастика, човек не допринася за доброто си здраве. Напротив, той по-скоро увеличава риска от заболявания на сърцето и кръвоносната система – се казва в изследването.

След като изследвали 3017 човека на възраст от 23 до 90 години, учение установили, че у тези пациенти, които ставали рано, сърдечносъдовата система е по-уязвима пред такива заболявания като хипертония и инфаркт.

Заедно с това учените отбелязали любопитен факт: в изследваната група повечето «чучулиги» били по-възрастни хора. Възможно е това да поставя нов въпрос пред науката: има ли връзка между времето на събуждане и продължителността на живот.

Изследването на японските учени, чиито резултати били представени на медицински симпозиум в Австралия, добавиха своя принос в множеството научни работи о проблемите на съня.

През юни 2007г. резултатите от своето научно изследване публикуваха американски учени от университета на Пенсилвания. Те установиха, че хроничното недоспиване увеличава натоварването на сърцето и с това повишава риска от развитие на сърдечносъдови болести, способни да доведат до смърт.
Източник: lekar.bg

Няма коментари: