ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Почивката е важна за психическото здраве на човек..

alt

За психическото здраве на човек е много важно да се откъсне от работа. Д-р Мънро Кълъм от Югозападния тексаски медицински център в Далас

заяви, че някои нива на стрес могат да помогнат на хората да ускорят осъществяването на свои проекти. Ако стресът обаче стане прекалено голям, това може да предизвика негативни физиологични реакции, които да доведат до заболяване.

Физическите упражнения, здравословната диета и адекватният сън са важни, но хората се нуждаят и от бездействие, за да може мозъците им да бъдат на "автономен режим", поясни д-р Кълъм.

Мозъците ни се нуждаят от почивка, се казва в комюнике на учения. Те са затрупани с все по-голямо количество информация, със списъци за належащи задачи, с много неща, които трябва да бъдат запомнени - пароли, ПИН кодове, компютърни операции, уговорени срещи, телефонни номера, имейли, без да споменаваме за ежедневните задължения в днешния забързан живот, се допълва в комюникето. Излезте във ваканция, откъснете се временно от работата в офиса, препоръчва д-р Кълъм.

Източник: actualno.com

Няма коментари: