ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Морски ресторант тръшна на легло близо 130 деца..


Затвориха ресторанта в детски лагер в Свети Влас заради хранително отравяне на повече от 130 души, съобщиха от РИОКОЗ- Бургас.

Заболелите деца във ваканционното селище "Мистрал 2" са 127. Оплаквания с разстройство, повръщане и висока температура са имали и 6 ръководители. До момента са отстранени и 8 души от персонала, които са с установено стафилококово носителство. Родител на дете със стомашно-чревни проблеми е подал сигнал в инспекцията в Бургас. Веднага е сформиран екип и е започнало епидемиологично проучване, открило стафилококовата инфекция.

В момента на проверката в базата са почивали 250 деца от България, Полша, Украйна и Русия на възраст от 9 до 16-годишна възраст. Имало е и две групи от шуменска детска градина. Те обаче са напуснали лагера веднага след като установили неразположението на децата. Общото състояние на децата вече е добро, съобщи д-р Юлия Кръстева от РИОКОЗ - Шумен. Тя уточни, че 29-те деца от Шумен, които са се разболели днес не са ходили на детска градина. Д-р Кръстева допълни, че до дни те отново ще посещават детските заведения.

До момента няма настанени в болницата. Заболяването, според специалисти от РИОКОЗ, е отшумяло. Две от децата в лагера все още не са се излекували напълно. Лагерът е под засилен контрол. Проверен е кухненският блок и са предприети редица мероприятия, включително и спиране дейността на ресторанта до извършване на почистване и крайна дезинфекция.
News.dir.bg

Няма коментари: