ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Баховата терапия

Как природата лекува страх и гняв

Запознайте се с алтернативния метод на лечение на Баховата терапия
Изпитваме страх, гневни сме или просто нямаме тонус. Оказва се, че можем да променим това без да приемаме лекарства или да посещаваме психолог, а само с помощта на природата.
В седмицата, посветена на Баховата терапия, ви запознаваме с този алтернативен метод на лечение.
По какъв начин и какво лекуват есенциите на 38 растения ще научите от репортажа във видеото.

През първата половина на ХХ век английският лекар Едуард Бах (1886-1936) създава уникална по своята простота, разбираемост, достъпност и резултатност лечебна система, основана на 38 есенции от цветове на растения..
Целебната система на Бах не е фокусирана върху физическите симптоми, а върху онова мисловно-емоционално състояние на човека, което стои зад тях и което ги отразява на по-висше енергийно ниво.
Тази терапия се състои в приложението на 38 цветни (направени от цветове на растения) есенции  и на една допълнителна, универсална, създадена от самия Едуард Бах комбинация от пет от тях, т.н. Спасителна смес (Rescue Remedy), която е предназначена за остри проблемни (дисхармонични) състояния. Действието на есенциите е на фино енергийно ниво, те са безвредни и могат да бъдат приемани самостоятелно при нужда или в комбинация от максимум 6 или 7 от тях, както и при необходимост успоредно с други лечебни средства.
В много страни (между които Англия, Австрия, Германия) цветните есенции на д-р Бах се предлагат в аптеките. Бах разделя есенциите на седем групи – за страх, за несигурност, за недостатъчен интерес към настоящето, за самотност, за прекомерна чувствителност към влияния и идеи, за потиснатост и отчаяние, за прекомерна загриженост за доброто на другите.
При правилен подбор на есенциите, първите положителни резултати при някои пациенти се усещат още през първата седмица от терапията, докато при други това става малко по-късно. За постигането на задоволителни и трайни резултати, особено при пациенти с тежки хронични проблеми, често се налага да се проведат последователно 2 или 3 курса  на лечение с цветята на Бах (един курс най-често е 15-20 дни), като всеки курс обикновенно се провежда с различна комбинация.
През 1983 г. Световната здравна организация одобри прилагането на различни видове алтернативни лечения, между тях и терапията на Бах. СЗО признава, че цветята влияят положително на човешката психика и засилват имунната система.
Лечението на Бах се използва в цял свят, защото е достъпно, евтино и без противопоказания и странични ефекти. При това то не изключва вземането и на други медикаменти.
Но какво е точно Баховата терапия? Когато хората чуят за цветята си представят или аромати, или цветове, които да гледат. Нищо подобно. Терапията се осъществява с точен брой - 38 есенции, които имат за цел за излекуват определени емоционални състояния.

Баховата терапия е насочена към човека в неговата цялост, физическите проблеми са във връзка с душевността му. Изборът на цветните лечебни есенции се базира на индивидуалния начин, по който всеки реагира на житейските ситуации. Крайната цел е да ни излекува не само като се отстранят симптомите, а като ни направи по- щастливи и балансирани хора. Това е уникална система , характерна със своята безвредност и широка приложимост не само при различните болестни състояния, но и при ежедневни ситуации.
Есенциите са ефикасна при широка гама болестни проблеми, а съща така и за справяне с различни житейски ситуации – започване на нова работа, преместване в друг град, загуба на близък човек, раздяла, изпити, силен стрес, преумора. Те са подходящи при бременност, раждане, за бебчета и деца – отстранявайки негативните тенденции в характер им.
С капките на Бах, може да излекувате емоционални състояния, които не знаете откъде са се появили. Тестването се извършва чрез ВРТ- тест и се приготвя спрямо показателите индивидуален хомеопетичен еквивалент на позитивираните при изследването препарати .


Няма коментари: