ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Измислиха хапче за подмладяване на мозъка


Хората, които с напрадване на възрастта имат проблеми с паметта, вече можете да не се тревожат

Хората, които с напрадване на възрастта имат проблеми с паметта, вече можете да не се тревожат.

Американски учени разработиха революционен продукт, чрез който човешкият мозък може да се подмладява с 10-15 години.

С напредването на възрастта бързината и другите функции на мозъка ни отслабват. Един от най-забележимите и неприятни признаци на загуба на мозъчна сила е влошаването на всички видове памет, пише американското списание „Сайънтист”.

Според последните изследвания, когато човек прехвърли 40-тата си година, вече е изгубил около 30 процента от мозъчната си сила. След десет години загубата на паметта са вече около 50%.

Учените отвъд Океана обаче твърдят, че вече е възможно да противодействат на тази прогресивна дегенерация на мозъка. Новото революционно хапче съдържа трите главни хранителни вещества за мозъка. Най-големият му ефект върху се мозъка се изразява в рязкото увеличаване на нивото на кислород в клетките му.

Ръководителят на екипа, Джошуа Рейнолдс обяснява, че с нарастването на възрастта, мозъкът застарява и се задъхва. Тъй като до мозъчните клетки не достига достатъчно кислород, те страдат от недохранване. В резултат на това мисловният процес се забавя, паметта се влошава, трудно се взимат решения...

„Новите таблетки, които нарекохме „Просера”, помагат за храненето на мозъка, връщат паметта и мозъчната активност, която сме имали преди 10 или 15 години, като подобрява яснотата на мисленето, концентрацията и повишава настроението, като възстановява невротрансмитерите, подобрява яснотата на мисленето.”, казва Рейнолдс.

Участници в клиничните изпитания на лекарството разказват, че ефектът е бърз и наподобява прояснянаве на зрението, когато човек си сложи очилата.

Хапчето за подмладяване на мозъка обаче още не е пуснато за свободна продажба в аптеките.

Няма коментари: