ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

И без Бойко, пак го избраха


След час циркови номера, тропане по банките и процедурни еквилибристики българският парламент избра новия министър на здравеопазването Стефан Константинов. И всичко това - без премиера Бойко Борисов.

Минути преди да се закълне новият министър представи вижданията си за здравната реформа. В нея влиза изравняване на потребителската такса с един процент от работната заплата от началото на следваща година. Това означава, че таксата за пенсионерите, които сега плащат само половината, ще се увеличи.

Освен това от думите на новия министър се разбра, че той ще съкращава и броя на болниците. Джипитата вече няма да са на 24-часово разположение на пациентите, защото според Константинов това е имитация на обслужване на лечението. Ще се създадат центрове за лекарска консултация в нощните часове, обеща новият министър.

Прословутото доплащане в болниците, заради обявяването на което си отиде Анна-Мария Борисова, също влиза в намеренията на Константинов. Той обаче ще го предприеме след обществено одобрение и обсъждане.

От думите на новия министър стана още ясно, че някои от досегашните зам.-министри ще се разделят с постовете си.

Няма коментари: