ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Изпращат едното от децата на 62-годишната родилка от Русе в Университетската болница в София

Русе. Едната от близначките на 62-годишната родилка от Русе ще бъде транспортирана в Университетска детска болница в София.

Детето ще бъде подложено на скринингово проследяване за ретинопатия, която се проявява понякога при недоносените деца. Това съобщи за кореспондента на радио „Фокус”-Велико Търново д-р Георги Хубчев, завеждащ Акушеро - гинекологичната клиника в Русе.

Той уточни, че по уговорка на директора на Русенската многопрофилна болница, в София за преглед ще бъде изпратено по-голямото от двете деца. Засега състоянието и на двете близначки остава непроменено. Едното от децата е вече стабилизирано и с нормално тегло. Състоянието на другото обаче, което към момента тежи 700 грама, остава критично.

Двете деца бяха родени със секцио през 29 – 30-ата седмица от бременността на жената, поради влошеното й здравословно състояние. Теглото им е 900 и 500 грама. Децата са заченати с инвитро процедура в Плевенската болница с донорна яйцеклетка. Майката се казва Красимира Димитрова. По професия е психиатър.
Галена МИХАЙЛОВА

Няма коментари: