ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Лунните фази за месец юни 2010 година, започвайте лунната диета!


Започнете популярната лунна диета в момента, в който Луната навлезе в една от четирите си фази: новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт, и продължете едно денонощие и още половин час. Трябва да пиете много вода (3-4 л), чай (без захар, може с мед), плодови или зеленчукови фрешове. Млякото и алкохолът задължително се изключват по време на 24-часовия цикъл.

Ако сте начинаещи в спазването на тази диета, можете да започнете първо само с някоя от фазите на Луната и да сте само на течности веднъж месечно.

Защо лунна диета? Защото Луната има голямо влияние върху водата на Земята. А тялото ни е изградено от 70% вода. Ако следим лунните цикли, можем да регулираме теглото си, дори да отслабнем трайно.

Как се прави лунна диета? Простичко е. От часа на навлизане в нова лунна фаза започваме да приемаме само течности. Ако часът е следобед или късно вечер, от сутринта хапваме само лека храна: плодове и зеленчуци.
Какви течности се приемат по време на лунната диета? Вода. Чай с мед (никаква захар ). Фреш. или натурален сок без захар и консерванти.

Колко килограма ще сваля? Зависи от теглото ти в момента на започване на диетата. Средно около 1-2 кг. Но каквото и да си говорим, лунната диета спомага за изчистване на токсините в организма

Какво да правя, ако не мога 4 дни в месеца да спазвам лунната диета? Опитай само по пълнолуние. Това е един ден в месеца и е доста по-постижимо. По време на пълнолуние ефектът от поемането само на течности е най-голям.

Фазите на Луната

Множество природни и биологични явления имат връзка с четирите фази на Луната: нарастваща Луна, пълнолуние, намаляваща Луна, новолуние. Те влияят на такива обикновени дейности от всекидневието, като готвене, работа в градината, подстригване на косата.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА

Онова, което отстраните от кожата при намаляваща луна, не се появява толкова бързо отново - предприемете основно почистване на кожата с помощта на пилинг или друга специална почистваща маска. В този период много бързо зарастват възпалените младежки пъпки и други белези по кожата. Сега е моментът да оформите веждите си, да обезкосмите краката си. Оскубаните космички не се появяват толкова бързо. Намаляваща луна и новолунието е благоприятен период, през който можете да се отървете от ненужните килограми. Яжте при намаляваща луна онова, което обичате. Тогава организмът не поема цялото подадено му количество.

НАРАСТВАЩА ЛУНА
Можете да слагате каквото си искате по кожата и косата. То действа по-интензивно и по-трайно. Освежаващата и подхранващата кожата маска за лице е особено ефикасна. При нарастваща луна намалете порциона, а при пълнолуние и новолуние постете един ден. Във фаза на пълнолуние организмът силно натрупва, докато при новолуние най-добре изхвърля отровите и гори излишъците.

ПЪЛНОЛУНИЕ
Подрежете връхчетата на косата си по време на пълнолуние. Косите ще пораснат по-бързо и ще се сгъстят.

След завършването на лунната диета направете лека захранка с храни, които няма да натоварят организма ви. В никакъв случай мазно или пържено! Няма да има ефект от лунната диета, ако веднага след като минат 24-те часа и половина, се натъпчете с калории. За кафето, ако можете, поне опитайте без него през тези три дни. За разнообразие пийте различни видове билков чай, студен ментов чай, чаша топла вода с парченце лимон и лъжичка мед.

Няколко полезни съвета: Целта на лунната диета не е да огладнеете хубаво за 24 часа и на 25-ия да започнете да се тъпчете или да продължите стария си начин на хранене. Някои хора не могат да гладуват и това се отразява на теглото им, защото след гладуване настъпва вълчи глад и увеличавате с пъти килограмите, които сте свалили.

Успех и не се увличайте с гладуването, определена фаза на луната трае 24 ч!

Лунните фази за месец юни 2010 г. са:
5 юни 2010,02:13, последна четвърт
12 юни 2010,16:15, новолуние
19 юни 2010,09:29, първа четвърт
26 юни 2010,16:30, пълнолуние

Няма коментари: