ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Помощ! Помощ! Презервативът се скъса!


Имали сте необезопасен секс? Това не е фатално, стига да не пипнете някоя полово предавана болест. Колкото до нежеланата бременност, от години съществуват хапчета, които решават въпроса, стига да ги вземете в рамките на 72 часа. Забравете горещите бани, отварите от билки, вдигането на тежки предмети, подскоците и подобни бабини деветини. Има три начина да избегнете нежелана бременност, доверявайки се на съвременната медицина.

Първият е като си купите някой от препаратите за спешна контрацепция, които се продават в аптеките. Първо прочетете упътването - едни от тях трябва да се вземат не по-късно от 72 часа след аварията, други дават време за размисъл до 4 денонощия. Но към подобни медикаменти можете да прибягвате не по-често от един път на 6 месеца. Възможни странични ефекти са разстройството на цикъла. За да не се безпокоите излишно дали хапчето е подействало, отидете и на гинеколог.

Втори начин е като купите опаковка комбинирани орални контрацептиви и вземете общо 4-8 таблетки в разстояние на 12 часа. Бъдете готови за странични ефекти: при всяка трета жена настъпва нарушение в менструалния цикъл, гадене, световъртеж, болки в гърдите. Този начин не е безопасен, затова се посъветвайте с гинеколог дали да го приложите и точно с какви хапчета.

Трети начин - отидете веднага на лекар и поискайте да ви предпише конкретно хапче за спешна контрацепция. Той ще прецени кое е най-доброто за вас Вземете го до 72-рия час Важното е да ползвате това лекарство, което ще нанесе най-малко вреда на вашия организъм. А ако раждането на дете не влиза в близките ви планове, най-добре помислете за някой от методите за постоянна контрацепция - всекидневни хапчета или вътре-маточна система./lekar.bg

ЗДРАВЕ НЮЗ

Няма коментари: