ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Макробиотична диета за сваляне на килограми

Макробиотична диета за сваляне на килограми За най-ценен източник на целулоза диетолозите смятат триците. Те стимулират и пречистват храносмилателната система. „Страничен ефект" са чистата и здрава кожа; добрият тен и загубата на тегло.

Учените от университета на Южна Калифорния научно са доказали простата истина: плодовете и зеленчуците помагат да се справите със затлъстяването и да поддържаме оптимално тегло. Понякога е достатъчно да увеличите с 30% приема на целулоза, за да започнете постепенно да се връщате към нормалното си тегло. Целулозата намалява теглото както директно (намалява мастната тъкан), така и косвено (чрез прочистване на червата и подобряване на храносмилането).

Целулозата предизвиква чувство за насищане, дори и след консумирането на малки количества храна.

Ето защо в състава на много лекарства за намаляване на теглото се съдържат много неразтворими фибри под формата на прах или капсули.

За съжаление производителите често забравят да предупредят, че фибри в такава форма може да се приемат само с голямо количество вода, в противен случай влакната ще набъбнат и ще запушат червата.

Много лекарства за отслабване може да избегнат незавидната си, слава чрез адекватни инструкции за; правилното им приемане.

Диетите, които са базирани нa консумацията на плодове и зеленчуци, са най-популярни в света.

Тяхната ефективност е доказана неведнъж, техни привърженици са холивудски звезди с изваяни фигури и caмите лекари.

Но диети, които изключват oт храненето зеленчуци и плодове, рядко може да се похвалят с продължителна популярност.

Рано или късно всички тях ги застига участта на знаменитата диета на Аткинсън: пикът й на популярност през 70-те е бил погребан под името „пряк път до сърдечен удар" липсата на целулоза води до „холестеролова епидемия".

За една от най-богатите по съдържание на целулоза се смята макробиотичната диета: тя се основава на пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове и бобови растения, които може само да се варят и попарват.

Вече много години верни почитатели на макробиотичната диета остават Мадона, Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс и Кристина Агилера.
lekar.bg

Няма коментари: