ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Червен картон за грипа..

Пчелна дъвка пази децата от свинската зараза


"Маски долу!"- призоваха медиците преди ден. И да се разхождате като нинджи из улиците, пак няма да се опазите от грипа, признават лекарите. Какъв е начинът тогава? Вместо да се редите на опашка в аптеката, бръкнете в хладилника, препоръчва един от най-големите специалисти по природна медицина у нас проф. Христо Мермерски. Само преди месец в тандем със сина си д-р Йонко Мермерски професорът издаде книга как да се предпазваме от болестите през зимата без лекарства.

Тамифлу, ремантадин, реленца - на какво да заложите срещу грипа? В аптеката нямат нищо за вас, смята гуруто на природната медицина проф. Христо Мермерски. Най-мощните оръжия срещу заразата са при бабите на пазара. И струват жълти стотинки. Няма нито едно синтетично оръжие срещу грипа, категоричен е професорът. За сметка на това природата може да ви предложи цели две. Кои са те? Прополисът и чесънът, издава проф. Мермерски

Стига нинджи!
Захвърлете маската още сега. Тоалетът тип "Дарт Вейдър" няма да ви предпази нито от свинската зараза, нито "Брисбейн". Причината - маската набързо се мокри и става мишена на все повече болестотворни бацили. Каква е алтернативата? Тампони, напоени с прополис, издава проф. Мермерски. И обяснява - вземете две късчета рехав памук и ги напоете с 30-процентова тинктура от пчелен клей. Поставете тампоните в ноздрите и грипът ще ви заобикаля, обещава проф. Мермерски. Прополисът не само спира вирусите, но и прочиства цялата дихателна система. Изпаренията му стигат чак до алвеолите на белия дроб, обяснява спецът по природна медицина. Оръжието срещу грипа не само е безотказно, а и много евтино - тинктурата от прополис струва 2 лв. в аптеката и стига за цялото семейство поне за месец, подчертава проф. Мермерски.

Сменяйте памучето
За да сте сигурни, че заразата ще ви заобикаля, трябва да подменяте тампоните на всеки час-два, подчертава професорът. Ако ви е невъзможно - защото сте на работа и няма как да водите бизнес преговори с памук в носа, има и резервен вариант. Слагайте си тампоните с прополис поне 3 пъти дневно за 15-20 минути, съветва проф. Мермерски. Така дори някой вирус да е нахлул междувременно, изпаренията на пчелния клей ще го намерят и унищожат.

Медени балони
Действа ли прополисът на малчуганите? Разбира се, категоричен е спецът по природна медицина. Детето ви обаче едва ли ще търпи тампоните с прополис. Затова - проявете въображение и му дайте пчелния клей под друга форма. Забъркайте му дъвка - децата умират за тях.

Вземете зрънце прополис и го смесете със захаросан мед, препоръчва проф. Мермерски. Така пчелната дъвка няма да горчи. Хубавото е, че медът допълнително ще подсили качествата на прополиса, обяснява професорът. И в комбинация с пчелния клей ще изтреби всички вируси и бактерии, които са се заселили в устата и дихателната система на детето ви, смята проф. Христо Мермерски.

Чесън = антибиотик х 3
Другото мощно оръжие срещу свинската зараза е добрият стар чесън, припомня спецът по природна медицина. Той съдържа 7 антибиотични вещества. Толкова мощен унищожител на микробите е, че ако го дъвчеш за минута-две, може да умори дори бацила на туберкулозата, обяснява проф. Мермерски. И за разлика от антибиотика не унищожава микрофлората на организма. Колко е идеалната доза от миризливо лекарство? Дъвчете по 2-3 скилидки чесън всяка вечер - за около минута, препоръчва професорът. Освен че ще умори всички вируси и бактерии, ароматният илач ще ви отърве и от кървящите венци, допълва Мермерски.

Чушки вместо ваксина
Вместо да чакате вирусите да ви налазят и да трябва да ги морите с чесън и мед, вземете мерки отсега, препоръчва професорът. Как? Като се заредите с антиоксиданти. Витамините А, С и Е са по-добри и от ваксина, защото мобилизират имунната система. Къде се крият антиоксидантите? Във всички храни, обагрени от оранжево до тъмночервено, обяснява проф. Мермерски. Най-добрата застраховка срещу заразите е салатата. Трябва да хапвате поне 500 г от нея на ден, напомня експертът по природна медицина. Най-бързо ще размахате червен картон на грипа със салата от домати, чушки и лук, издава рецептата си проф. Мермерски. Важно е да режете зеленчуците на ситно и да ги подправяте със зехтин и лимон. И най-важното - чушките трябва да са червени, защото са заредени с повече антиоксиданти. Ако не си падате по доматите, можете да заложите на зеле с моркови. Но пак със задължителния зехтин - защото витамин А е мастноразтворим и така ще усвоите антиоксидантите по-лесно. Витамин Е можете да си намерите в ядките, подсказва проф. Мермерски. Дневната доза се крие в 35 г суров слънчоглед. Но може да си я набавите и със 75 г орехи или бадеми. Витамин С търсете в плодовите сокове - усвояват се най-бързо - за 10-15 минути, което е важно, ако ви е повалил грип, обяснява професорът. Внимавайте обаче - витамин С се дезактивира от светлината. Затова трябва да гаврътнете сока секунди след като сте го изстискали. Иначе ще загуби лечебните си свойства, предупреждава проф. Христо Мермерски.
Лора Симеонова
http://paper.standartnews.com

Няма коментари: