ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Подписват рамковия договор за 5 години


Заместник-министърът на здравеопазването Любомир Гайдов

Предвижда се занапред националните рамкови договори да се договарят за пет години, а само по отношение на цената на услугите да се предоговарят година за година, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Любомир Гайдов. По думите му така няма да се губи време в протяжни преговори.

Директорите на болници от цялата страна учредиха вчера своя организация, за да бранят правата на лечебните заведения и излизат с единни искания пред Министерството на здравеопазването и Народното събрание. Това съобщиха от Българския лекарски съюз, по чиято инициатива бе създадена новата структура, наречена Съвет на мениджърите.

В него влизат шефове и представители не само на университетските и областните, но и на общинските и частните болници.

Новата структура ще вземе пряко и активно участие в обсъжданията и ще излезе и със свои идеи за предстоящите промени в сферата на здравеопазването.

Още от понеделник Съветът на мениджърите започва работа но Новия рамков договор за следващата година. Директорите на болници са категорични, че не приемат никаква друга форма на договаряне освен НРД 2010. Те настояват и за пряко договаряне с Националната здравноосигурителна каса в частта за болничната помощ.

Няма коментари: