ЗДРАВНИ НОВИНИ

ЗДРАВЕ Headline Animator

Красота в ампули ..

tialoto.bg

В последно време грижата за красотата стана много повече фармация и медицина, отколкото приятно и ненгажиращо мазене с приятен крем за лице сутрин и вечер.

Повечето козметични компании, заедно с класическите си линии кремове за лице или козметика за коса, започнаха да пускат и серуми в малки, приличащи на ампули опаковчици.

Основната разлика между тях и „обикновената“ козметика е концентрацията на активните вещества.

В ампулите, разбираемо, е много по-висока, затова и цената им не е като за ежедневна козметика.

Изброяването на различните ампули би ни отнело ужасяващо много време, така че оставаме на вас да изберете своя продукт, но е добре преди това да знаете някакви общи положения за тези продукти.

Съхранението

Вероятно вече ви се е случвало козметичката да ви предлага/продава серум в ампула. От нея са достатъчни само няколко капки, така че остава голямо количество, което трябва да съхранявате внимателно.

„Внимателно“ ще рече да й измислите подходяща запушалка и място, от което няма да я съборите.

Малко памук върши чудесна работа, само внимавайте да не го натопите в течността, защото ще изсмуче серума.

Трябва да използвате всяка отворена ампула в рамките на няколко дни, защото иначе в нея попадат прах и бактерии, всичко изветрява и накрая просто ще се мажете с безполезна течност.

Инструкциите

Спазвайте (това се отнася за всички козметични продукти) начина на приложение, описан на опаковката. Не превишавайте дозата, защото това няма да ви направи по-красиви само за нощ.

Най-много да се окажете с алергична реакция.

Прекаляването

Грижата за красотата е нормално желание докато не се превърне в обсесия. Ако не сте навършили 30 години, няма защо да посягате към силните активни съставки против бръчки.

Отнася се не само за процедурите, които се извършват в козметичните и естетичните центрове, а и за козметиката вкъщи.

Няма коментари: